Ben je ondernemer dan heb je 75% procent kans dat je relatie strandt. Dit percentage is drie keer hoger dan bij een relatie zonder onderneming.

Geschrokken? Ik wel toen ik dit cijfer zag. Maar ook weer niet. Vaak besteedde ik meer tijd aan mijn onderneming dan aan mijn gezin. In mijn ogen om mijn gezin te onderhouden en van alle comfort te voorzien die zij wensten. Ik deed het voor hen! Mijn onderneming gaf mij ook veel stress. Die stress nam ik mee naar huis en het bijbehorende humeur ook. Na een hele dag vriendelijk zijn, brandjes blussen, harde beslissingen nemen moest ik ‘s avonds bijkomen. Als ik überhaupt ‘s avonds thuis was.

Mijn onderneming gaf me ook veel genoegdoening. Die vierde we dan met alle medewerkers. Thuis niet.

Connecting the dots achteraf, was mijn scheiding wel te voorspellen. Toch was ik teleurgesteld, ik had het toch immers ook voor mijn partner gedaan! Voor veel ondernemers zal het niet anders zijn en is dit een dure les.

Vaak een hele dure les omdat de onderneming vaak op naam van beide partners staat en verdeeld moet worden. Soms zijn partners zich hier niet eens van bewust. Ik heb zelfs situaties meegemaakt waarbij ex-partners pas na vijftien jaar er achterkwamen dat de onderneming nog verdeeld moest worden.

Ik ben jarenlang bezig geweest met de herstructurering en overdracht van diverse ondernemingen in alle maten en soorten (nationaal en internationaal), waaronder veel  familiebedrijven. Ik kan mij dus met recht ondernemingsrechtspecialist noemen. Zelf ben ik ook jarenlang ondernemer en ken daardoor ook veel aspecten van het ondernemerschap.

In onze module Onderneming van ons scheidingsprogramma gaan we in op alle onderdelen die een onderneming bij scheiding met zich meebrengt. De rode draad daarbij is om de onderneming levensvatbaar voort te kunnen zetten. Te vaak wordt bij een scheiding de kip met de gouden eieren geslacht. Dit willen we voorkomen.

 

De hele dag glimlachen, scherp zijn en In tijden van crisis was ik daarbij ook nog eens

Please follow and like us:
0

Geef een reactie