Alleen op vakantie met de kinderen?

Regel op tijd een toestemmingsverklaring!

De vakantie begint weer en misschien wil je met je kinderen naar het buitenland toe. Naast de normale voorbereidingen voor een vakantie, zal een gescheiden ouder nog met een aantal andere zaken rekening moeten houden. In onze blog met vakantie tips voor gescheiden ouders gaan we hier verder op in. 

toestemmingsverklaring

Toestemmingsverklaring

Een van de tips die we geven is om op tijd een toestemmingsverklaring te downloaden en te laten tekenen door je ex-partner. Dit is niet verplicht maar maakt het reizen wel een stuk makkelijker en sneller. Om kinderontvoering door één ouder tegen te gaan is de controle namelijk enorm opgevoerd. Met name als je afreist naar landen waar kinderontvoering door gescheiden ouders vaker voorkomt.

Zelf ben al diverse malen door de marechaussees gebeld om te verifiëren of ik inderdaad toestemming had gegeven voor een reis. De verklaring kan je eenvoudig downloaden op de site van de overheid. Via de link hieronder kom je direct op de site van de overheid. Ze hebben daar zowel een Nederlandse als een Engelse versie.

 

LINK Toestemmingsverklaring

Verwacht je dat je ex-partner hierover moeilijk gaat doen, begin dan op tijd met dit te regelen.

Prettige vakantie!
Please follow and like us:
0

Geef een reactie