Checklist Scheiden

Als je gaat scheiden zul je een hoop informatie te voorschijn moeten toveren. De mediator, de advocaat, de financieel adviseur, de fiscalist, de notaris, de rechtbank, allemaal hebben ze stukken nodig om hun werk goed te doen.

Deze gegevens zijn nodig voor de berekening van de alimentatie, de overdracht of toedeling van de woning, de huurwoning en de onderneming. Ook zal de inboedel moeten worden verdeeld, de pensioenen worden toegedeeld en verzekeringen opnieuw moeten worden bekeken. Bankrekeningen moeten misschien op naam worden gesteld. Fiscaal verandert er ook een hoop. Als jullie gehuwd zijn, zul je ook nog met een advocaat naar de rechtbank moeten om het huwelijk formeel te ontbinden. Ook voor deze procedure zijn stukken nodig.

VertrOuders regelt dit allemaal voor jullie maar misschien vindt je het al wel fijn om te kijken welke informatie allemaal verzameld moet worden. Daarom hebben we een checklist opgesteld die je hier gratis kan downloaden. Niet alle punten die op de lijst staan, zijn altijd van toepassing maar de lijst is wel volledig.

KLIK HIER VOOR GRATIS CHECKLIST STUKKEN SCHEIDING

Voor de berekening van kinderalimentatie en de kosten van co-ouderschap zijn mogelijk  nog andere gegevens nodig. Deze hebben we in ons schema voor de berekening van de kinderkosten opgenomen.

Contact

Jullie kunnen contact opnemen voor vragen en meer informatie over uit elkaar gaan of direct een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend informatie gesprek met onze scheidingsbemiddelaar/mediator.