OMGANG EN OUDERSCHAP

Het programma waarin we jullie begeleiden bij het opstellen of bijstellen van jullie ouderschapsplan of omgangsregeling en eventuele communicatieproblemen.

Dit programma is geschikt voor:
♦ ouders die al een tijdje uit elkaar zijn maar niet tevreden zijn met de gemaakte afspraken of de nakoming daarvan;
♦ samenwoners die eigenlijk alles al zelf hebben geregeld maar hun ouderschapsplan of de omgangsregeling goed willen vastleggen;
♦ ouders die tijdens de zwangerschap of vlak erna uit elkaar zijn gegaan en ten aanzien van de baby of het jonge kind nog niets hebben geregeld (erkenning, omgang, bijdrage voor de kinderen).

In dit programma ligt de nadruk op de regelingen ten aanzien van de kinderen. Hier in verschilt het programma van het UIT ELKAAR Programma waarin alle aspecten van een scheiding centraal staan.

Wat doen we in het programma?

We zorgen dat jullie wensen ten aanzien van het ouderschap of de omgang worden vastgesteld, geregeld en goed en doordacht op papier komen te staan. Nadat een periode van een half jaar of jaar is verlopen evalueren we de gemaakte afspraken nog een keer met elkaar zodat we die snel kunnen bijstellen.

Natuurlijk komt er veel op jullie af bij het opstellen van een regeling voor de kinderen. Voor kinderen van alle leeftijden is rust, veiligheid en structuur belangrijk maar iedere leeftijd brengt ook zijn eigen belangrijke punten met zich mee. Hierin geven we jullie overzicht en structuur aan zodat jullie goede keuzes kunnen maken.

Vervolgens maken jullie samen afspraken. Voor nu en voor de toekomst. Belangrijk is dat deze afspraken door jullie samen worden gedragen. Dan worden ze ook daadwerkelijk  nagekomen. Wij kijken kritisch naar de afspraken die jullie maken. Leggen deze ondubbelzinnig vast in een ouderschapsplan of omgangsregeling. Zo kan er later geen discussie ontstaan over de afspraken.

Nadat de regelingen op papier zijn komen te staan, laten we jullie nog niet los. Een half jaar of een jaar na de scheiding evalueren we met jullie hoe het gaat. Zo kunnen we snel dingen bijstellen indien dat nodig is. Omdat het bijna onmogelijk is om een perfect ouderschapsplan voor de gehele toekomst te maken (situaties veranderen altijd!) stimuleren we om eens in de zoveel tijd nog een keer bijeen te komen om het plan en de houdbaarheid daarvan te evalueren.

Wat levert het jullie op?

Overzicht, rust en vertrouwen – we leiden jullie door de afspraken heen op een rustige en prettige manier.
Duidelijke afspraken – we maken samen duidelijke afspraken en leggen die ondubbelzinnig vast.

Kinderen

Het welzijn van de kinderen loopt als een rode draad door het programma heen. We luisteren naar hun wensen, we kijken ook naar jullie wensen met als uitgangspunt dat ieder kind beide ouders nodig heeft. Hoe en wanneer dat gaan we samen uitzoeken. We kunnen jullie kinderen niet gelukkig maken. Ze zullen ongetwijfeld verdrietig zijn en last krijgen van de scheiding. We kunnen wel een bijdrage leveren om dit effect tot het minimum te beperken. Jullie instelling is daarbij van cruciaal belang. Gelukkige ouders maken immers gelukkige kinderen.

Wat is jullie investering

Motivatie

Voor ons OMGANG EN OUDERSCHAP LITE Programma gaan we er vanuit dat jullie de dingen goed willen regelen en bereid zijn om naar elkaar te luisteren en elkaar dingen te gunnen. Indien dat niet het geval is en jullie communicatie loopt stroef dan kunnen we aan het programma één of meerdere gesprekken koppelen waarin we ingaan op de belemmeringen, emoties en irritaties die jullie over en weer ervaren en proberen we jullie als ouders meer te verbinden. Dit doen we op dezelfde wijze als we in ons Programma UIT ELKAAR COMPLEET doen.

Tijd

Het programma bestaat uit een gratis evaluatie of informatie gesprek en één of meer besprekingen van anderhalf tot twee uur. Na het informatiegesprek krijgen jullie huiswerk mee waarop we in het vervolggesprek verder gaan. Hetgeen we hebben besproken leggen we vast in het ouderschapsplan of de omgangsregeling.

Het programma zal ongeveer twee of drie weken tijd vergen.

Flexibiliteit

Het kan zijn dat jullie situatie om meer besprekingen vraagt. In dat geval kunnen we extra besprekingen aan het programma toevoegen tegen een aantrekkelijk tarief. Tijdens het programma houden we jullie steeds op de hoogte van de progressie die wordt gemaakt.

UIT ELKAAR COMPLEET

Heb je het idee dat ons programma toch te beperkt is voor jullie situatie dan hebben we ook nog het Programma UIT ELKAAR COMPLEET. 

Programma UIT ELKAAR COMPLEET

Kosten

Wil je meer weten over de kosten van ons programma dan verzoeken we jullie om contact met ons op te nemen. Vaak worden de kosten door jullie samen gedragen.

Wat bieden we jullie aan extra’s

Omdat we denken dat het succes van het programma grotendeels afhankelijk is van de praktische uitvoeringen en flexibiliteit bieden we ook het evaluatiegesprek na afloop van de scheiding gratis aan. Dit gesprek houden we een jaar of half jaar nadat de scheiding is geëffectueerd. Indien er dingen dan niet goed lopen of beter kunnen, kunnen we die bespreken en eventueel aanpassen voordat er ergernissen ontstaan. 

Waar?

Wij zitten in Amsterdam en maken op dit moment gebruik van een aantal zeer geschikte en goed bereikbare locaties in de stad. In overleg kunnen we ook besprekingen op locatie bij jullie in de buurt doen.

Belangstelling?

Graag nodigen we jullie uit voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek over ons programma of evaluatiegesprek over jullie huidige situatie. Hierin kunnen we met elkaar kennis maken en kijken of er voldoende vertrouwen in elkaar is om het programma tot een succes te maken. Tevens kunnen we kijken wat jullie verwachtingen zijn van het programma en welke modules in jullie programma zouden moeten worden opgenomen. Ook informeren we jullie nader over de voorwaarden die het programma tot een succes maken. Het gesprek is natuurlijk gratis en ook vrijblijvend. Pas na afloop van het gesprek geven jullie aan of jullie het programma willen starten.

AFSPRAAK GRATIS EN VRIJBLIJVEND INFORMATIEGESPREK 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het programma  de bijbehorende modules en sub-modules, klik dan op de onderstaande knop of neem contact met ons op.

UIT ELKAAR Programma’s      CONTACT