Ons Team

Ons Team / Onze Medewerkers is nu misschien nog een beetje overdreven. Ik ben nu nog maar alleen. Maar bij het bouwen van een website moet je rekening houden met de toekomst en ambities. Ik hoop over niet al te lange termijn hier onze eerste nieuwe medewerkers te kunnen presenteren.

Contact  – KLIK HIER           

Ons Team: mr. J. Broos

Wie ben ik?

Mijn naam is Job en ik ben vader van twee jongens van (nu) 13 en 15 jaar.
Ik ben sinds 2010 uit elkaar en heb een prima relatie met de moeder van mijn kinderen. Uit ervaring kan ik zeggen dat het hOns team: mr. Job Broosebben van een goede relatie met de mede-ouder van je kinderen, het leven een stuk eenvoudiger  maakt. Het bespreken van zaken die met de kinderen te maken hebben onder het genot van een glas wijn is toch aangenamer en effectiever dan het communiceren via de mail of korte berichtjes via de Whatsapp. Ik ben van menig dat iedereen die uit elkaar gaat met de juiste instelling en de juiste hulp dit ook kan bereiken.

Qua persoon ben ik nieuwsgierig, vriendelijk, vrolijk, geduldig, laagdrempelig, open en vooral praktisch. Mijn stijl van communiceren en humor is direct en open te noemen. Tijdens de gesprekken die we voeren zal het mijn doel zijn om jullie op je gemak te stellen – sfeer is voor mij heel belangrijk – maar ook te prikkelen zodat we ook daadwerkelijk stappen gaan maken. Ik denk dat het één van mijn krachten is om ingewikkelde zaken eenvoudig te verwoorden. Bij mijn uitleg gebruik ik veel visuele hulpmiddelen omdat dat vaak dingen duidelijker maakt. Als het op de ene manier niet lukt om iets duidelijk te maken dan vind ik altijd nog wel een paar andere manieren om iets uit te leggen.

“Ik ben nieuwsgierig, vriendelijk, vrolijk, geduldig, laagdrempelig, open en vooral praktisch”.

Notarieel jurist, mediator en scheidingsspecialist

Naast vader en leuke persoonlijkheid, ben ik ook jurist, mediator en ondernemer.
Als jurist heb ik jarenlang in het notariaat gewerkt. Ik heb zowel op kleine als hele grote kantoren gewerkt. Ik heb daarbij zowel in de nationale als internationale ondernemingsrecht praktijk gewerkt (fusies, overnames en herstructureringen maar ook MKB en familieondernemingen). Maar ook in de onroerend goed praktijk (van particulier onroerend tot commercieel vastgoed en met als extra specialisatie NSW landgoederen). Als mediator heb ik een MfN en ADR-gecertificeerde basis-mediationopleiding afgerond en de ADR gecertificeerde opleiding tot ADR Scheidingsspecialist.

“Ik ben van menig dat iedereen die uit elkaar gaat met de juiste instelling en met de juiste hulp een normale relatie met zijn of haar ex-partner kan hebben.”

Specialisatie familie- en erfrecht en ondernemingen

Mij hart ligt echter bij het familie- en erfrecht. Het oplossen en voorkomen van problemen en geschillen vind ik daarbij het leukste en geeft mij het gevoel dat ik  echt iets voor mensen kan betekenen en het verschil kan maken.
In het notariaat ben je bij de beginfase van relaties betrokken. Je maakt dan samenlevingsovereenkomsten, huwelijkse voorwaarden en testamenten. Omdat mensen helaas ook weer uit elkaar gaan en overlijden, ben je vaak ook betrokken bij de afwikkeling van de door jezelf en anderen opgestelde testamenten, huwelijkse voorwaarden en andere regelingen. Hierdoor krijg je een goed inzicht in welke regelingen nu wel en niet werken.

Door dat ik zowel generalist als specialist op verschillende gebieden ben, heb ik een uniek overzicht van een heleboel rechtsgebieden die bij scheidingen en de afwikkeling van nalatenschappen goed van pas komt. Mijn ervaring is dat bij veel scheidingsbemiddelaars, mediators en advocaten die helicopterview ontbreekt. Met name voor scheidende ondernemers kan ik het verschil maken.

“Ik heb een diepgeworteld rechtvaardigheidsgevoel voor het onrecht dat vele kinderen jaarlijks door de scheiding van hun ouders wordt aangedaan”.

Estate planner

Sinds 2014 ben ik tevens Estate Planner.
Dit houdt kort gezegd in: het plannen en structuren van vermogen met het oog op overlijden en erven door partner en kinderen (of derden). Dit doe ik door middel van structuren van onder andere huwelijkse voorwaarden, testamenten, vermogensbestanddelen en schenkingen. Door op tijd en goed te plannen, kan in de toekomst een hoop erf en schenkbelasting worden bespaard. Tevens kan de langstlevende partner een hoop leed bespaard worden. Alleen daarom adviseer ik iedereen om regelmatig hun juridische status te laten checken. Met name samenwoners hebben het vaak slecht geregeld. Vandaar dat ik het Programma Samenwonen heb ontwikkeld.

Voor de specialisatie Estate Planning heb ik twee opleidingen gedaan waaronder de EPN/Grotius specialisatieopleiding  Estate Planning. Niet alleen houd ik mij bezig met het plannen van nalatenschappen maar ook met de afwikkeling ervan.

“Het oplossen en voorkomen van problemen en geschillen vind ik het leukste en geeft mij het gevoel dat ik echt iets voor mensen kan betekenen en het verschil kan maken”.

Conflictoplossen, relatiepatronen, familiesystemen en communicatie

Mijn hart ligt echter het meest bij het oplossen van conflicten als mediator op het gebied van uit elkaar gaan en erfenissen. Door mijn brede achtergrond vanuit het notariaat heb ik een bredere juridische kijk dan de gemiddelde scheidingsbemiddelaar op het gehele scheidingstraject. De afwikkeling van nalatenschappen kennen voor mij geen geheimen meer.

Mijn interesses liggen bij relatiepatronen, familiesystemen en communicatie en dan met name op het gebied van samenwoners en samengestelde gezinnen. Verder heb ik een diepgeworteld rechtvaardigheidsgevoel ten aanzien van het onrecht dat vele kinderen jaarlijks wordt aangedaan door de scheiding van hun ouders. Ik gun ik iedereen oprecht een leuk leven zonder zorgen die er naar mijn mening niet hoeven te zijn. Deze combinatie maakt mij zeer gemotiveerd om met VertrOuders ouders met kinderen te helpen. Te helpen om hun scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen zodat zij een nieuwe start kunnen maken.

Contact

Indien jullie vragen hebben of meer informatie wensen te ontvangen dan kunnen jullie telefonisch of per email contact met ons opnemen. Jullie kunnen ook gebruik maken van het onderstaande formulier. Dit formulier kunnen jullie ook gebruiken om direct een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek over onze programma’s.