Jullie zijn leuke ondernemende ouders

Jullie zijn de ouders van de leukste kinderen van Nederland. Ok; die van de buren en van je zus zijn ook leuk maar die halen het toch echt niet bij jullie eigen kinderen! 

Jullie zijn ondernemend, doen leuke dingen met de kinderen maar bent ook druk met je werk of onderneming. Jullie wonen of woonden in of nabij de leukste stad van Nederland: Amsterdam!
Beiden zijn jullie ouders op jullie eigen en totaal andere manier en dat werkte goed; jullie vulden elkaar goed aan.
Maar de laatste tijd gaat het helaas allemaal niet meer vanzelf. Jullie zitten elkaar meer in de weg dan dat jullie elkaar helpen. Verder zijn er een aantal dingen gebeurd of gezegd die jullie moeilijk een plaats kunnen geven waardoor het vertrouwen in elkaar is verminderd of op dit moment misschien wel bijna helemaal verdwenen is. Liefde is er waarschijnlijk nog wel maar dat is niet genoeg om jullie relatie in stand te kunnen houden.

“Jullie zijn de ouders van de leukste kinderen van Nederland.”

Uit elkaar gaan, wat nu?

Een en ander is inmiddels zo hoog opgelopen dat jullie hebben besloten om uit elkaar te gaan. Waarschijnlijk heeft één van jullie de knoop doorgehakt. Misschien is de ander op dit moment zelfs nog helemaal niet toe aan uit elkaar gaan. Het is dan lastig praten met elkaar. Jullie staan niet op één en dezelfde hoogte en hebben totaal andere agenda’s. Al snel wordt er tien keer hetzelfde gezegd of gevraagd en komen jullie geen stap verder. Om de scheiding te accepteren en te verwerken is tijd en begrip nodig. Met een beetje hulp van buitenaf kan het proces echter worden versneld en begrip en vertrouwen worden hersteld of opgebouwd.

CONTACT MET VERTROUDERS – KLIK HIER!            

 

Emoties

Uit elkaar gaan is een traject waarbij allerlei emoties naar boven komen:
angst, boosheid, verdriet, onmacht, gevoel van falen of schuld.
Misschien ook wel opluchting en blijheid of juist volledige ontkenning. Het maakt daarbij niet uit of jullie nu gehuwd waren, geregistreerd als partner of samenwoonden (met of zonder contract). Het gevoel blijft hetzelfde.

Ieder van jullie heeft op dit moment zijn of haar eigen emoties die misschien wel volstrekt tegenover gesteld zijn aan die van de ander. Zelfs als je dezelfde emoties hebt dan nog uit je deze op een andere manier. Dit kan escalerend werken omdat de ander zich niet voelt gehoord of begrepen. Het is best frustrerend als één van jullie emotieloos lijkt terwijl de ander een wrak is van verdriet. Toch laat een scheiding geen enkele partner onbewogen.

“We hebben we een zwak voor samenwoners.”

Onzekerheid

Wat de meeste partners in ieder geval delen is een gevoel van onzekerheid over de toekomst en het scheidingstraject zelf. Hoe moet het met het huis, de onderneming, de financiën, de auto en natuurlijk het allerbelangrijkste: hoe moet dat nou met jullie kinderen.

Gezamenlijk doel: Kinderen

Gelukkig zijn jullie het over de kinderen eens: Zij mogen niet het slachtoffer worden van jullie beslissing om uit elkaar te gaan.
Jullie zullen vechten voor je kinderen, niet tegen elkaar – daar komen ongelukken van – maar juist samen!

Voor de meeste mensen die uit elkaar gaan is dit het uitgangspunt maar toch gaat het in de praktijk zonder externe hulp vaak mis en worden de kinderen het slachtoffer van de scheiding van hun ouders.

Naar onze mening kan dit in de meeste gevallen worden voorkomen door de focus te behouden op:
het hogere doel: het welzijn van de kinderen; en
het middel: communicatie!

“Toch laat een scheiding geen enkele partner onbewogen.”

Verschillende ideeën en wensen

Wat goed is voor de kinderen daarin kunnen jullie van mening verschillen. Dat is niet erg. Dat zorgde in het verleden juist voor de balans in jullie gezin. Waarschijnlijk verschillen jullie niet zo heel erg van mening op de grote lijnen maar zijn het vooral de details die worden uitvergroot.  

Laat de controle gaan, geef elkaar de ruimte en de vrijheid om jullie eigen achtergrond, passies en energie over te brengen op je kinderen en maak afspraken met elkaar over de hoofdlijnen.

Kijk en luister naar je kind, die geeft het beste aan wat hij of zij nodig heeft. Perfect kun je het toch niet doen als ouder!

 

GRATIS EN VRIJBLIJVEND INFORMATIEGESPREK – KLIK HIER  

 

Ouders

“Soms kan een beetje externe hulp het verschil maken.”

Samenwoners

We hebben we een zwak voor samenwoners.  Jullie hebben destijds voor elkaar gekozen door een kind. Jullie hebben echter nooit jullie relatie symbolisch bevestigd door een huwelijk. Je zou dit kunnen zien als ultiem vertrouwen in elkaar en in jullie relatie.

Door geen huwelijk of geregistreerd partnerschap aan te gaan heb je immers afstand gedaan van alle wettelijke beschermingsregels voor het geval je uit elkaar gaat. Geen gemeenschap van goederen, geen partneralimentatie, geen wettelijk ouderschap. Jullie zijn dus geheel op elkaar en op jezelf aangewezen en samen zijn jullie vrij om daarin een balans vinden die recht doet aan de relatie die jullie hebben gehad. 

Ondernemers

Door onze jarenlange ervaring als ondernemer maar ook op diverse gebieden van het ondernemingsrecht, kunnen wij als geen andere scheidingsbemiddelaar, advocaat of mediator jullie helpen bij een scheiding waar een onderneming bij betrokken is. We kennen de juridische regels van het verdelen, overdragen, opsplitsen en beëindigen van ondernemingen in diverse vormen als geen ander. Ook zijn we bekend met de fiscale gevolgen. Dit in combinatie met onze andere kennis en vaardigheden maakt VertrOuders als ideale scheidingsbemiddelaar voor ondernemers. 

Wij helpen jullie graag verder

Soms is de scheidslijn tussen goed en slecht uit elkaar gaan dun. Als de situatie eenmaal escaleert wordt het steeds lastiger om het vertrouwen weer te herstellen. Voorkomen is dus beter dan genezen.
Soms kan dan een beetje externe specialistische hulp het verschil maken.

Het kan het verschil maken tussen:
– goed uit elkaar gaan en de scheiding een plaats geven zodat er weer een nieuwe gelukkige toekomst mogelijk is en vooral om er samen als ouders voor jullie kinderen te zijn op de momenten dat dit nodig is;
en
– een langdurig traject van ellende en onbegrip.

Kijk bij ook bij onze missie en onze visie waarom wij bemiddelen bij scheidingen en hoe wij dit zien op onze eigen en unieke wijze.

Contact

Jullie kunnen contact opnemen voor vragen en meer informatie over scheiden en scheidingsbemiddeling of direct een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek met onze scheidingsbemiddelaar/mediator.