Bij een scheiding is het dan ook meestal te laat.

Als samenwoner heb je niet dezelfde bescherming bij scheiding als gehuwden hebben. Vaak hebben jullie een standaard samenlevingscontract getekend toen jullie relatie iets serieuzer werd. Hierdoor krijgen jullie recht op het nabestaandenpensioen bij overlijden. Verder heb je ook een paar fiscale voordelen.

KLIK HIER EN VRAAG DE GRATIS SCAN VAN JULLIE SITUATIE AAN

Nadat jullie kinderen kregen is het contract waarschijnlijk niet aangepast. Geen regeling over pensioenverevening, geen regeling over partneralimentatie. Op zich is dit niet erg. Het blijkt alleen dat in de praktijk na de geboorte van de kinderen één van de partners in onderling overleg toch minder is gaan werken en meer zorg taken op zich heeft genomen. Vaak nog steeds de vrouwelijke helft van jullie.

Het gevolg hiervan is dat er minder pensioen wordt opgebouwd en in sommige gevallen zelfs minder vermogen. Als door het minder werken ook bepaalde carrièrekansen zijn blijven liggen, ontstaat er al snel een situatie die bij scheiding mogelijk tot discussie kan leiden of zelfs tot financiële problemen. Bij een huwelijk is er dan een partneralimentatievangnet. Dit hebben jullie als samenwoners niet. Een beetje raar misschien als jullie relatie dezelfde status en verbinding had als een huwelijk maar om bepaalde reden nooit als zodanig was vastgelegd.

In onze Programma SCHITTEREND SAMENWONEN gaan we in op deze problematiek en kijken we hoe jullie de zaken nu hebben geregeld en hoe jullie nu tegen aankijken. Indien jullie dit wensen maken we afspraken die recht doen aan jullie relatie en leggen we die vast.

Vaak zijn financiën en uit elkaar gaan taboe in een relatie. De één voelt het als een motie van wantrouwen. De ander is bang voor conflicten. Sommige zijn voorstander van een struisvogel politiek.
Met name in het geval dat dit onderwerp bij jullie steeds tot heftige discussies leidt, kunnen we jullie helpen om dingen bespreekbaar te maken. Het is toch beter om te weten waar  je aan toe bent en je verwachtingen uit te spreken dan bij een eventuele scheiding nog hierover te moeten onderhandelen.

Een onderdeel van onze missie is preventief optreden tegen vechtscheidingen. Het is ons al jaren een doorn in het oog dat samenwoners slecht van hun rechten en plichten op de hoogte zijn. Met onze ACTUELE ANALYSE SAMENWONEN, een hoogwaardige scan van jullie situatie, hopen we samenwoners meer bewust te maken van hun situatie zodat zij bij een eventuele scheiding niet verrast hoeven te zijn. Omdat we dit heel belangrijk vinden, bieden we deze Actuele Analyse gratis aan.

GRATIS ACTUELE ANALYSE SAMENWONEN 

Please follow and like us:
0

Geef een reactie