Scheiden of blijven?

Twijfel je of je moet scheiden of toch nog één keer in je relatie moet investeren? Wij geven je tips om een keuze te maken!

Zoekopdracht #1 in januari: “scheiden”

In januari blijkt het woord scheiden het meest gezochte woord op Google te zijn. De feestdagen hebben kennelijk voor de nodige spanningen in de relaties gezorgd en het verplichte bezoek aan de schoonfamilie helpt daar meestal ook niet echt mee. Vaak lopen deze relaties al langer slecht maar wordt de beslissing om te scheiden over de feestdagen heen getild. Alleen zitten met kerst is immers ook niet alles. Het nieuwe jaar is voor de nieuwe start!

Maar wanneer weet je nou eigenlijk dat je beter kan stoppen met je relatie? Het antwoord hierop kan ik je niet geven omdat dat heel persoonlijk is. Wel kan ik je helpen met het vinden van het antwoord. Aan het einde van dit verhaal geef ik jullie ook extra middelen om dit uit te vinden met onze gratis Tool Scheiden of Blijven.

Een van de eerste vragen die ik stel als klanten bij mij komen om hen te helpen bij hun scheiding is of ze ook echt uit elkaar willen? Soms stel ik deze vraag direct soms via diverse controle vragen.

Als één partner wil scheiden..

Vaak is er één van de partners die sowieso niet wil uit elkaar wil. Soms begrijpt deze ook helemaal niet dat de ander wil scheiden. Er was toch geen ruzie! Als de andere partner wel zeker weet dat die wil scheiden, is de scheiding eigenlijk onvermijdelijk maar niet eenvoudig. It takes two to tango en zo is het ook in een relatie. De partners staan op zo’n moment echter mijlen ver uit elkaar. De “scheider” wil doorpakken maar geeft meestal nog steeds dubbele signalen af. De “blijver” trapt op de rem en speelt in op het gemoed van de scheider. De “blijver” wil de relatie nog zo lang mogelijk in stand houden.

Maar ook komt het vaak voor dat de ‘scheider’ het zelf niet zo goed weet. Er is veel liefde maar de relatie loopt niet of de partners houden wel van elkaar en hebben het ook wel gezellig maar de passie in bed is ver te zoeken. Willen partners eigenlijk wel uit elkaar dan is er vaak nog steeds twijfel. Wat gaat er allemaal op ons afkomen en hoe zal het met de kinderen gaan?

Blijven we bij elkaar voor de kinderen?

Scheiden is voor kinderen een zeer ingrijpende gebeurtenis. In sprookjes leven de hoofdpersonen altijd nog lang en gelukkig met elkaar. Papa en mama zijn de hoofdpersonen in het leven van jonge kinderen. Als die uit elkaar gaan spat hun sprookje uit een. Kinderen kunnen de schuld bij zichzelf gaan zoeken, in een loyaliteitsconflict belanden of zelfs in extreme gevallen een ouder verstoten. De scheiding kan zich dan tot late leeftijd blijven manifesteren in het leven van het kind. Onderzoek heeft dan ook uitgewezen dat het voor de kinderen het beste is om bij elkaar te blijven.

Toch kan je vraagtekens bij dit onderzoek zetten. Wat voor een voorbeeld geef je aan je kinderen mee als jullie nooit meer intiem met elkaar zijn, altijd op elkaar vitten en het gevoel en de sfeer van warmte en liefde thuis ver te zoeken is. Hoe moeten jullie kinderen later in hun eigen gezin hun liefde tonen en het goede voorbeeld geven aan hun eigen kinderen? Jullie kleinkinderen! Hoe gaat het met jullie zelf als de kinderen de deur uit zijn? Ik ben dan ook van mening dat je niet bij elkaar moet blijven voor de kinderen maar moet kiezen voor je eigen geluk. In mijn ogen maken namelijk gelukkige ouders gelukkige kinderen en ouders hoeven niet per definitie gezamenlijk gelukkig te zijn.

Blijf je toch voor de kinderen bij elkaar dan zul je een bepaalde modus moeten vinden die werkt en waar jullie beiden achter staan. Jullie kunnen jullie relatie een nieuwe kans geven of er een “verstandshuwelijk” maken (open of gesloten). Daarbij is het heel belangrijk dat jullie dezelfde verwachtingen hebben omdat anders de spanningen op een gegeven moment zeer hoog kunnen oplopen. Ook moet je heel goed bedenken dat uitstel van de beslissing om uit elkaar te gaan, achteraf als weggegooide tijd kan voelen. Ik heb al diverse malen meegemaakt dat één partner achteraf de andere verweet dat hij/zij door de ander een groot deel van zijn/haar leven had gemist.

We proberen het nog één keer

Misschien besluiten jullie ook wel om het nog één keer te proberen. In dat  geval kan hulp van buiten geen kwaad. Jullie hebben samen waarschijnlijk al diverse eerdere pogingen gedaan. Met een relatietherapeut of coach ga je veel grotere en duurzamere stappen zetten en misschien ook daadwerkelijk dingen oplossen. Bij onze Tool Scheiden of Blijven hebben we hiervoor nog een mooie aanbieding.

Hoe kom je tot een besluit?

Toch moet je eerst het besluit gaan nemen: scheiden of blijven? Ieder voor zich. Maar hoe doe je dat?
Door van een afstandje naar je relatie te kijken.
Wat is er op dit moment mis in jullie relatie? Wat ontbreekt er? Is er nog vertrouwen in elkaar? In welke patronen zijn jullie beland? En kunnen jullie dit nog omkeren?
Maar ook moet je kijken wat er nog wel is! Wat verbindt jullie en wat bewonderen jullie in elkaar. Waarom ben je destijds op je partner gevallen en wat is daar nog van over of wat is er nodig omdat weer terug te krijgen?

Maar misschien is het belangrijkste nog wel: hoe voel je je op dit moment in je relatie en wat is er nog om weer gelukkig te worden? Is jouw geluk afhankelijk van je partner en je relatie of ben je hiervoor zelf verantwoordelijk? en ben je bereid om alles wat je nu hebt op te geven en een stap in het diepe te zetten?

Bedenk daarbij dat een groot deel van de relatie is hoe jij naar de relatie kijkt. Vaak met een bril die door je eigen jeugd en eerdere relaties is gevormd. Stap je straks in een nieuwe relatie dan is de kans vaak groot dat je in dezelfde situatie terecht komt. Is dat de stap waard?

Wij helpen je een goed besluit te nemen

Om meer inzicht in je huidige relatie te krijgen en de vraag of je moet scheiden of blijven heeft VertrOuders een tool ontwikkeld: Scheiden of Blijven. Het is geen oppervlakkige test zoals je in diverse bladen vindt. We geven ook geen antwoord op de vraag of je moet scheiden of blijven. Dit antwoord ga je zelf zoeken en waarschijnlijk vinden. Wij helpen je hier bij.

Heb je de vragen beantwoord en weet je wat je wil dan hebben wij nog een mooi aanbod voor je. Twijfel je na het beantwoorden van de vragen nog steeds dan doen we je een mooi aanbod om je verder te helpen met het maken van een beslissing!

Vraag onze gratis tool aan: Scheiden of Blijven?

Als je formulier hieronder invult sturen wij de tool Scheiden of Blijven en het bijbehorende aanbod per mail naar je toe. Heb je de tool gebruikt en heeft deze je verder geholpen dan hopen we dat je een positieve reactie achterlaat op onze site of deze blog liked zodat anderen ook de tool zullen vinden en kunnen gebruiken. Veel succes met je beslissing!

Please follow and like us:
0

Geef een reactie