UIT ELKAAR LITE

Het verkorte scheidingsprogramma waarin we jullie in twee sessies begeleiden bij jullie gehele scheidingstraject. Dit programma is geschikt voor partners die samen de beslissing tot de scheiding hebben genomen en daar emotioneel neutraal in staan. De gunfactor naar elkaar is er al en de kans op escalatie is minimaal. Toch willen jullie alles goed geregeld hebben en kunnen daar hulp bij gebruiken.

Dit programma is uitermate geschikt voor partners zonder gezamenlijke kinderen, samenwoners en mensen met weinig bezittingen.

Wat doen we in het programma?

We zorgen dat jullie scheiding soepel verloopt en houden daarbij oog voor eventuele emotionele aspecten en communicatie.

Natuurlijk komt er veel op jullie af bij de scheiding en moet er veel geregeld worden. Hierin brengen we jullie overzicht en structuur. We helpen jullie met de keuzes die gemaakt moeten worden. Natuurlijk begeleiden we jullie met de praktische afwikkeling.

Vervolgens maken jullie samen afspraken. Voor nu en voor de toekomst. Belangrijk is dat deze afspraken door jullie samen worden gedragen. Dan worden ze ook daadwerkelijk  nagekomen. Wij kijken kritisch naar de afspraken die jullie maken. Leggen deze ondubbelzinnig vast in een convenant en ouderschapsplan. Zo kan er later geen discussie ontstaan over de afspraken.

Na de scheiding laten we jullie nog niet los. Een half jaar of een jaar na de scheiding evalueren we met jullie hoe het gaat. Zo kunnen we snel dingen bijstellen indien dat nodig is.

De techniek die we gebruiken is mediation.

Wat levert het jullie op?

Overzicht, rust en vertrouwen – we hebben een overzichtelijke flexibele module-structuur en passen de inhoud, volgorde en tempo van het programma aan jullie situatie en wensen aan
Duidelijke afspraken – we maken samen duidelijke afspraken en leggen die ondubbelzinnig vast
Scheiding goed geregeld

Kinderen

Indien er kinderen zijn lopen deze als een rode draad door het programma. We luisteren naar hun wensen, we kijken ook naar jullie wensen met als uitgangspunt dat ieder kind beide ouders nodig heeft. Hoe en wanneer dat gaan we samen uitzoeken. We kunnen jullie kinderen niet gelukkig maken. Ze zullen ongetwijfeld verdrietig zijn en last krijgen van de scheiding. We kunnen wel een bijdrage leveren om dit effect tot het minimum te beperken. Jullie instelling is daarbij van cruciaal belang. Gelukkige ouders maken immers gelukkige kinderen.

Wat is jullie investering

Motivatie

Voor ons LITE programma gaan we er vanuit dat jullie de dingen goed willen regelen en bereid zijn om naar elkaar te luisteren en elkaar dingen te gunnen. Indien dat niet het geval is en jullie communicatie loopt stroef dan is ons Programma UIT ELKAAR COMPLEET een betere optie voor jullie.

Tijd

Het programma bestaat uit twee besprekingen van anderhalf tot twee uur. Daarnaast krijg je huiswerk mee, verwerken we de besprekingen en gegevens en stellen we de overeenkomsten op.
We streven er naar om de besprekingen achter elkaar te plannen. Het programma zal dan twee of drie weken tijd vergen. In overleg met jullie kan ook meer tijd tussen de gesprekken worden genomen. Wij zijn daar flexibel in.

Externe factoren

De feitelijke scheidingsprocedure bij de rechtbank kan drie maanden duren dus een beetje geduld is wel nodig. Maar dat is slechts een formaliteit. Indien jullie niet gehuwd of geregistreerd als partner (met kinderen) zijn is deze procedure niet nodig.

Flexibiliteit

Het kan zijn dat jullie situatie om meer of minder besprekingen vraagt. In dat geval kunnen we extra besprekingen aan het programma toevoegen tegen een aantrekkelijk tarief of brengen we de niet gebruikte besprekingen in mindering op de prijs van het programma. Tijdens het programma houden we jullie steeds op de hoogte van de progressie die wordt gemaakt.

UIT ELKAAR COMPLEET

Heb je het idee dat ons programma toch te beperkt is voor jullie situatie dan hebben we ook nog het Programma UIT ELKAAR COMPLEET. 

Programma UIT ELKAAR COMPLEET

Kosten

Wil je meer weten over de kosten van ons programma dan verzoeken we jullie om contact met ons op te nemen. De betaling van het programma kan in termijnen zodat de kosten gespreid kunnen worden. Vaak worden de kosten door jullie samen gedragen.

Wat bieden we jullie aan extra’s

Omdat we denken dat het succes van het programma grotendeels afhankelijk is van de praktische uitvoeringen en flexibiliteit bieden we ook het evaluatiegesprek na afloop van de scheiding gratis aan. Dit gesprek houden we een jaar of half jaar nadat de scheiding is geëffectueerd. Indien er dingen dan niet goed lopen of beter kunnen, kunnen we die bespreken en eventueel aanpassen voordat er ergernissen ontstaan. 

Onze juridische, fiscale en praktische expertise op het gebied van de overdracht, verdeling en herstructuring van ondernemingen in alle soorten en maten. Deze expertise kan jullie al snel de kosten van een externe adviseur besparen en komt tevens de snelheid en communicatie ten goede.

Waar?

Wij zitten in Amsterdam en maken op dit moment gebruik van een aantal zeer geschikte en goed bereikbare locaties in de stad. In overleg kunnen we ook besprekingen op locatie bij jullie in de buurt doen.

Belangstelling?

Graag nodigen we jullie uit voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek over ons programma. Hierin kunnen we met elkaar kennis maken en kijken of er voldoende vertrouwen in elkaar is om het programma tot een succes te maken. Tevens kunnen we kijken wat jullie verwachtingen zijn van het programma en welke modules in jullie programma zouden moeten worden opgenomen. Ook informeren we jullie nader over de voorwaarden die het programma tot een succes maken. Het gesprek is natuurlijk gratis en ook vrijblijvend. Pas na afloop van het gesprek geven jullie aan of jullie het programma willen starten.

AFSPRAAK GRATIS EN VRIJBLIJVEND INFORMATIEGESPREK 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het programma en de bijbehorende modules en sub-modules, klik dan op de onderstaande knop of neem contact met ons op.

UIT ELKAAR Programma’s      CONTACT