WAT DOEN WIJ?

Scheidingsspecialist

Wat doen wij als scheidingsspecialist? We hebben een aantal programma’s ontwikkeld op het gebied van scheiden, omgang en ouderschap. Deze programma’s helpen jullie om goed uit elkaar te gaan of jullie ouderschap goed vorm te geven. Ze sluiten aan bij onze missie om geen enkel kind het slachtoffer te laten worden van de scheiding van zijn/haar ouders.

Onze scheidingsprogramma’s zijn er primair op gericht om te bewerkstelligen dat jullie na jullie relatie er samen als ouders voor jullie kinderen kunnen zijn, zonder van elkaar afhankelijk te zijn. Het welzijn van jullie kinderen staat daarbij natuurlijk centraal.

Ook besteden wij aandacht aan de eerste stappen van de verwerking van jullie scheiding. Zo kunnen jullie straks weer een nieuwe start maken, elkaar loslaten en opnieuw gelukkig worden. Nu klinkt dat misschien nog een halte te ver. Een terugkerend motto bij ons is dat gelukkige ouders voor gelukkige kinderen zorgen en niet andersom.

Naast onze programma’s op het gebied van scheiding, omgang en ouderschap, bieden we ook een individueel coachtraject dat we geheel naar eigen wensen kunnen invullen. Dat kan een eenmalige opdracht zijn om iets uit te leggen, een second-opinion, iets te onderzoeken of te berekenen. Daarnaast is het mogelijk om een bepaalde vraag, een probleem, angst of gedrag van jezelf of je (ex)partner samen te onderzoeken. Ook kunnen we optreden als sparringpartner of klankbord bij een mediationtraject, onderhandelingen of problemen met je ex-partner .

 

programma's

 

Erfrechtspecialist en mediator

Naast scheidingsspecialist zijn we ook mediator en erfrecht/estate-planningsspecialist.
We houden ons daarbij bezig met het oplossen en voorkomen van conflicten met betrekking tot de afwikkeling en verdeling van nalatenschappen. Ook houden zijn we mediator in familieconflicten in de relationele of zakelijke sfeer.

Ook zijn we heel goed in staat om je te begeleiden bij het afwikkelen van een nalatenschap en de uitoefening van het executeurschap. Uiteraard kunnen we ook al deze werkzaamheden van je overnemen

Premediation

Mediation voordat het conflict is geboren voor samenwoners, gehuwden, verloofden en in familiekwesties

Vaak kan je een probleem al heel vroeg aan zien komen. De meeste mensen zijn echter blind voor deze problemen en wachten tot het probleem zich aandient. Vaak is het dan al te laat om het probleem op te lossen.

Door vooraf al met elkaar om de tafel te gaan zitten en bewust na te denken over valkuilen en hier afspraken over te maken kunnen veel problemen voorkomen worden. Vanuit die zienswijze is pre-mediation ontwikkeld. Mediation of gesprekken met elkaar voorafgaand aan een relatie of huwelijk. Hierin worden de verwachtingen en wensen uitgesproken, de inrichting van de financiële huishouding en toekomst. Tevens wordt gekeken hoe er met elkaar wordt gecommuniceerd, hoe jullie ruzie maken en dit weer bijleggen. Heel spannend allemaal; daarom gebeurd dit ook onder begeleiding zodat jullie hier sterker uitkomen.

Indien de relatie niet goed loopt is het weer een moment om pre-mediation uit de kast te halen. Wat is jullie situatie nu? Wat zijn jullie rechten en plichten? Hoe zou het zijn als jullie relatie zou stranden? De insteek is steeds om jullie relatie weer op de rit te krijgen door zaken die niet zijn uitgesproken naar boven te halen en bespreekbaar te maken.

Wat is het verschil met relatietherapie? In dit traject wordt ook naar vermogen en de financiële wensen en mogelijkheden gekeken. Dit zal bij relatietherapie zelden het geval zijn. De wijze waarop we met emoties omgaan komt dicht in de buurt van relatietherapie maar dat is toch ene vak apart. We zullen jullie dan ook doorsturen naar onze relatietherapeut van Liefdeswijs of een andere therapeut van jullie keuze indien dat nodig zal zijn. Ook kunnen we een gezamenlijk traject doen.

Preventief programma voor samengestelde gezinnen.

Omdat in samengestelde gezinnen een wisselende dynamiek heerst, is het voor deze gezinnen lastig om de relatie goed te houden. Drie van de vier samengestelde gezinnen eindigt dan ook in een scheiding. Door meer inzicht in het systeem en de dynamiek end e valkuilen van het samengestelde gezin te krijgen, zal de kans om hiervan een succesvolle relatie te maken aanzienlijk stijgen. In dat kader zijn wij momenteel bezig om een speciaal programma voor samengestelde gezinnen te maken.

Maatwerk en aandacht tegen aantrekkelijke prijs

Onze programma’s kenmerken zich door maatwerk en aandacht tegen een aantrekkelijk tarief. De programma’s hebben zich al bewezen in de praktijk. De volgorde sluit aan bij de emotionele ontwikkeling die jullie in het programma doormaken. De programma’s bestaan uit verschillende fasen waarvan de inhoud aan jullie situatie wordt aangepast.

Informatie

Meer informatie is op deze site te vinden. Mocht je meer informatie willen hebben of een afspraak  willen maken dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen. U kunt ook emailen of het onderstaande contactformulier invullen waarna wij zo spoedig mogelijk contact met u zullen opnemen. U kunt aangeven dat u direct gebruik wenst te maken van een gratis en vrijblijvend intake gesprek.