Wat komt er allemaal op me af en waar moet ik beginnen?

Voordat je de beslissing om uit elkaar te gaan hebt genomen, heb je meestal goed nagedacht. Vooral over wat je niet meer wilt. Je hebt ook nagedacht over de toekomst. Word ik echter beter van mijn beslissing? En de kinderen?

Iedere scheiding brengt een hoop onzekerheid met zich mee. Door alle emoties wordt die onzekerheid zelfs nog meer gevoed. Soms zo erg dat je denkt dat je leven voor altijd is ingestort, dat je nooit meer van iemand anders zal kunnen houden of dat je nooit meer iemand tegen gaat komen die jou leuk zal vinden.

DOWNLOAD HIER DE GRATIS CHECKLIST SCHEIDING

De kans dat je dit zal overkomen is erg klein en zal voornamelijk liggen aan de wijze waarop je de scheiding zal verwerken.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer onzekerheden. Er komt zoveel op je af dat je geen flauw idee hebt waar je moet beginnen. Misschien zie je wel heel veel dingen over het hoofd! Het hele proces is één grote abracadabra voor je.

Dan zijn er nog andere onzekerheden: hoe gaan de kinderen reageren, mijn familie, vrienden, collega’s? Kan ik nog in het huis blijven wonen? Waar moet ik anders gaan wonen? De wachtlijsten in Amsterdam zijn zo lang .. ik moet vast naar de provincie verhuizen! Hoe ga ik het financieel allemaal bolwerken?

Ik heb geen enkele vertrouwen in mijn ex-partner, hij/zij zal vast in alles tegenwerken net als tijdens onze relatie. Ik kan geen dag zonder mijn kinderen en zij kunnen niet zonder mij.

Dit zijn maar  een paar van de duizend vragen, angsten en onzekerheden die iemand die gaat scheiden treft. Een heleboel vragen kunnen we nu nog niet voor je beantwoorden. Wij hebben geen glazen bol!

Wat wij wel kunnen doen is je een duidelijke weg tonen waarin alle onderwerpen aan de beurt komen. Wij begeleiden jullie en zoeken samen naar oplossingen. We maken een begin met de verwerking van jullie scheiding zodat jullie straks weer zelfstandig verder kunnen. En het belangrijkste: we zetten het belang van jullie kinderen voorop. Bij alles wat  wij en jullie doen, kijken wat de gevolgen voor hen zijn.

Dit hebben we ondergebracht in een uniek scheidingsprogramma met diverse flexibele modules. Jullie kiezen de modules bij het programma en samen kijken we hoe we die in het programma integreren: voorlopige voorzieningen, emoties, alimentatie, huis en hypotheek, onderneming, inboedel en natuurlijk kinderen. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de modules die er zijn.

 

Please follow and like us:
0

Geef een reactie